Nyheder om dansk og international svømning

Cameron van der Burgh flytter til London

28. september 2018, AF Peter Lund Hansen

Sydafrikas olympiske mester Cameron van der Burgh har meddelt at han har valgt, efter 30 år i Sydafrika, at flytte til Europa - nærmere bestemt London. Den afrikanske brystsvømnings specialist vandt tidligere på sommeren 50 bryst til Commonwealth Games foran bl.a. Adam Peaty og tog yderligere et par medaljer til mesterskaberne. Efter mesterskaberne annoncerede han at han planlagde at lægge badebukserne på hylden efter Tokyo 2020.

Van der Burgh fortæller nu at han og konen, fremadrettet vil have adresse i London. Her har sydafrikaneren scoret et job i finanssektoren hos Andurand Capital Management, som er en hedgefond. I virksomheden vil han dog ikke være den eneste svømmer som har vundet medaljer til OL, da Clément Lefert(OL guld 2012) også arbejder i hedgefonden.

Van der Burghs medaljestatistik er ganske imponerende med 1 OL guld, 1 OL sølv, 10 VM-L medaljer heraf 2 i guld osv. Han har desuden verdensrekorden på 50 og 100 bryst kortbane og har tidligere været indehaver af samme rekorder på langbane.

Hvor vidt van der Burgh forsætter svømmekarierren i London melder historien ikke noget om.

Kommenter nyhed