Nyheder om dansk og international svømning

Cameron Van Der Burgh planlægger at forlade den internationale svømmescene

7. juni 2018, AF Alexander Wildenschild

Den Sydafrikanske brystsvømmer Cameron Van Der Burgh planlægger at forlade den internationale svømmescene, efter De Olympiske Lege i 2020.

Det har han for nyligt udtalt i det Sydafrikanske radioshow Friday Profile Show.

Being 32 at the next Olympic Games I think I would like to call it a day. I have had a very wonderful career.

I have had a rather fortuitous career. I think that I would rather end on my own terms and end up as best as I can. I have a lot of other dreams and other aspirations in my life. I owe so much to swimming but I don’t want that to be what defines the rest of my life.

I bagagen har den 3 dobbelte olympiadedeltager en guldmedalje på 100 bryst fra London, og en sølvmedalje fra Rio på selvsamme distance. Disse medaljer gøres selvskab af 16 VM medaljer, og de nuværende kortbane verdensrekorder på 50- og 100 bryst. Tidligere har han også været indehaver af dette sæt rekorder på langbane, men har de seneste år måtte se sig i tæt kamp med den britiske brystsvømmer Adam Peaty, der nu er indehaver af rekordsættet på langbane.

I sit interview med Friday Profile Show har han også en bøn til resten af de professionelle svømmere; Forbered jeg på livet efter svømning.

I have got my own business down in Cape Town. I am proactively doing a lot of things and I am just a big advocate for swimmers to always prepare for life after sport.

Kommenter nyhed