Nyheder om dansk og international svømning

Australien og Canada melder afbud til OL

23. marts 2020, AF Peter Lund Hansen

Mens IOC har meddelt at de indenfor 4 uger vil træffe en beslutning omkring afholdelse af OL, så har de første nationer nu truffet en beslutning omkring deltagelse i de Olympiske Lege.

Australien og Canada har nemlig meddelt at de melder afbud til OL i Tokyo.

Team Canada kommer ikke til at sende atleter til den Olympiske Lege i Tokyo.

Det handler ikke kun om udøvernes helbred - det handler om befolkningens. Med covid-19 og de tilhørende risici er det ikke sikkert for vores atleter, familiernes helbred og sikkerhed samt det bredere canadiske samfund at fortsætte med at træne frem til legene. Det går faktisk mod anbefalingerne for folkesundhed. De anbefalinger opfordrer vi alle canadiere til at følge.

Australien melder i samme omgang at de også vil have legene udskudt. De sender ikke deres atleter afsted på de planlagte datoer, da de ikke kan garanterer for deres helbred.

Australien vandt i 2016 29 medaljer og heraf var 8 af guld til Mack Horton og Kyle Chalmers.

Canada vandt i 2016 hele 22 medaljer til OL, blandt andet vandt svømmeren Penny Oleksiak 4 medaljer, blandt andet guld på 100 fly.

Samtidig har Danmarks Idrætsforbund meldt ud at man ønsker OL flyttet et år, dog har man ikke besluttet om man vil trække atleterne hvis IOC fastholder afholdelse i år.
IOC har meldt ud at de træffer en beslutning om eventuel udskydelse indenfor 4 uger.

Kommenter nyhed