Nyheder om dansk og international svømning

Alexander Dale Oen død på træningslejr

1. maj 2012, AF Jon Langberg

Norges Svømmeforbund har netop bekræftet en forfærdelig nyhed. Deres verdensklasse brystsvømmer Alexander Dale Oen døde i går aftes lokal tid på en træningslejr med landsholdet i Flagstaff, USA.

Den kun 26 årige Alexanders død blev opdaget af holdkammerater der kl. 19.50 undrede sig over at han brugte ualmindeligt lang tid i badet. Da de ikke kunne få respons fra ham brød de døren op og fandt ham liggende delvist på gulvet og delvist på kanten af badekaret.

Olympiatoppens læge var hurtigt hos Alexander og der blev igangsat hjerte-lunge redning med det samme, men uden effekt. Ambulancen kom 6-7 minutter senere og der blev forsøgt genoplivning hele vejen på hospitalet, hvor man kl. 21.00 erklærede Alexander død.

Landsholdschef Petter Løvbjerg fortæller fra Flagstaff:

Vi er alle i sjokk, og dette er en utenfor-kroppen opplevelse for hele laget her borte. Våre tanker nå går først og fremst til familien som har mistet Alexander så altfor tidlig. Ord kan ikke beskrive den sorgen de og vi kjenner nå. For oss her i Flagstaff er det viktigste nå at vi står sammen, og tar vare på svømmerne og hverandre. Det er en uvirkelig situasjon for alle, og vi får noen tøffe dager fremover.

Der bliver rapporteret om at Dale Oen var frisk og rask, og i god træning, hele mandagen i gennem, og hans pludselige død kom som en grim overraskelse for alle på turen. Han havde haft en let dag med et enkelt træningspas og en tur på fysiotereapeutens briks, og havde ikke givet udtryk for nogen form for ubehag i løbet af dagen.

Alexander Dale Oen vandt sølv på 100 bryst ved OL i Beijing og guld på samme distance ved VM i Shanghai sidste sommer. Han var udset til at være den største trussel for Kosuke Kitajima på distancen, som han prøver at vinde for tredje gang i træk til sommer. Dale Oen blev desuden kåret til årets mandlige idrætsnavn i Norge så sent som i januar 2012

Æret være hans minde.

Kommenter nyhed