Nyheder om dansk og international svømning

AGFs nye cheftræner hedder Bjørn Sørensen

7. maj 2012, AF Thomas Lund

AGF har ansat deres nye cheftræner som fra den kommende sæson skal stå i spidsen for en af de traditionelt stærkeste klubber i Danmark. 

AGFs har tilsendt en pressemeddelelse hvori de uddyber valget af Bjørn, som kommer fra en 2.holdstræner stilling i Aalborg Svømmeklub: 

 

Fra 1. august sætter en ny mand sig bag roret i AGF Svømning. Det bliver den 27-årige træner fra Aalborg Svømmeklub, Bjørn S. Sørensen, der de sidste tre år har stået i spidsen for klubbens 2. hold.

Bjørn S. Sørensen afslutter til sommer sin kandidatgrad i Idræt fra Aalborg Universitet. Gennem sine mange år i Aalborg Svømmeklub har han fungeret som assistenttræner på alle klubbens konkurrencehold og har altså siden 2009 været ansvarlig træner for klubbens 2. hold. Udover sin uddannelse samt mange års erfaring som træner på kanten har Bjørn også indtil flere kurser samt Clinics med i bagagen.

”Jeg ser frem til at stå i spidsen for den traditionsrige klub som AGF Svømning er og ikke mindst være med til at forsætte genopbygningen af klubben og løfte den til et højere niveau. Jeg ser et stort potentiale i AGF svømning, som udover et ungt og spændende trænerteam og mange unge, dygtige svømmere, også er klar til at udvikle sig rent organisatorisk og sætte en langsigtet udviklingsplan i gang,” siger Bjørn S. Sørensen.

Hos AGF Svømning lægges der heller ikke skjul på at der ligger en stor opgave forude. Som den største by i Jylland er der et stort potentiale, der, med den rette mand bag roret, kan føre klubben tilbage i toppen af dansk svømning.

”Det er en stor opgave, der ligger foran os. Vi vil tilbage til toppen af dansk svømning og det kræver forandringer på mange områder. De første mange små skridt er allerede taget og med ansættelsen af Bjørn S. Sørensen som ny cheftræner, mener vi, at vi tager endnu et skridt i den rigtige retning,” siger Knud Jørgensen, formand for AGF Svømning.

Den rette til opgaven

Fra Bjørns nuværende og snart tidligere klub er der stor opbakning og ikke mindst tiltro til at han vil kunne klare opgaven til fulde.

”Der er ingen tvivl om at Bjørn er den rette til opgaven. Han har haft nogle rigtig gode år i Aalborg Svømmeklub hvor han har udviklet sig helt enormt som træner, og hvor især vores 2. hold er løftet til nye højder under hans ledelse. Vi vil nødigt af med Bjørn, da han er en talentfuld træner men hans fremtid ligger helt klart i rollen som cheftræner, og jeg ser et rigtig godt match mellem de kompetencer Bjørn besidder og de opgaver der ligger foran ham i AGF Svømning,” siger Eyleifur Jóhannesson, cheftræner i Aalborg Svømmeklub.

Hos Dansk Svømmeunions talentudvikler Michael Hinge er der heller ikke tvivl om at Bjørn S. Sørensen er den rette til opgaven.

”Bjørn er den rette mand til opgaven. Han er godt nok en ung fyr, men hans alder til trods kommer han med en masse erfaring. Jeg stiftede første gang bekendtskab med Bjørn i Silkeborg i 2001 og har siden fulgt ham tæt. Han har udviklet sig en del gennem årene og jeg er utroligt glad for at se, at han har valgt at fortsætte i retningen af cheftræner. Han har nogle menneskelige egenskaber der vil gøre ham til en rigtig interessant cheftræner, både nu, men også i forhold til de udfordringer som AGF Svømning står overfor i de kommende år,” siger Michael Hinge.

Tilbage til toppen af dansk svømning

Kursen er sat for AGF Svømning og Bjørn S. Sørensen er klar til at føre klubben tilbage til toppen af dansk svømning.

”I de kommende år skal AGF kunne opbygge en klub, som kan tilbyde juniorsvømning på topniveau og på længere sigt også kunne tilbyde seniorsvømmere de perfekte rammer til at være med i toppen af dansk svømning. Jeg ser meget frem til samarbejdet med AGF og resten af det århusianske svømmemiljø,” slutter Bjørn S. Sørensen.

Kommenter nyhed