Nyheder om dansk og international svømning

AGF udvider Mads Hjorths stilling

4. juli 2012, AF Thomas Lund

AGF svømning, som for nylig har ansat Bjørn Sørensen som ny cheftræner, opruster nu også på årgangssiden. 

Fra 01.08 bliver den nuværende træner for AGFs boys academy og girls academy, Mads Hjorth, ansat i en større stilling for at varetage talentarbejdet. Mads er en dygtig træner, som blandt andet er vellidt som supporttræner hos Itup Junior hvor han blandt andet deltager ved EJM i disse dage. Nedenfor fremgår pressemeddelelsen fra AGF:

 

 

Fra 1. august vil der blive tilført flere timer til udviklingen af vores årgangssvømmere. Det sker i forbindelse med udvidelsen af Mads Hjorths stilling, der således får titel af Årgangstræner.

Mads har stået i spidsen for Academy Boys og Academy Girls siden december 2010 og har virkelig formået at opbygge et solidt årgangshold, der ved de Danske Årgangsmesterskaber i januar 2012 kom hjem med 8 medaljer. Til sammenligning var AGF afsted ved samme mesterskab i 2011, hvor de måtte tage hjem uden en eneste medalje.

"Pain in the ass"

Der er ingen tvivl om at Mads brænder for arbejdet med årgangssvømmerne, også selvom de til tider kan være lidt af en prøvelse.

"De kan være en pain in the ass udfordring nogen gange, men jeg elsker mit arbejde og den rolle jeg spiller i deres liv som elitesvømmere. Jeg synes det er fedt at få lov til at forme dem helt fra bunden, følge dem gennem årene og se dem udvikle sig."

Den hele svømmer

Men at være træner er ofte også meget mere end bare at lave programmer og stå på bassinkanten. Det er dog en rolle der passer Mads ganske godt:

"Det, jeg er særligt glad for i rollen som årgangstræner, er, at man får lov til at arbejde med hele pakken. Det er ikke nok bare at være deres træner, jeg skal til en vis grad også være med til at opdrage dem, fortælle dem hvornår de skal gå i seng, hvad de skal spise, at de skal lave deres lektier og ikke mindst opføre sig ordentligt overfor hinanden.

De ekstra timer, der nu tilføres Mads' stilling passer ham derfor rigtig godt:

"Det er fedt at jeg får flere timer! Nu bliver der rigtig plads til netop at udfylde hele rollen som træner og komme hele vejen rundt om den enkelte svømmer - både som idrætsudøver men også som individ. Det glæder jeg mig rigtig meget til at komme igang med."

Ved siden af sit arbejde i AGF Svømning fortsætter Mads sit studie på Idræt hvor han efter sommerferien skal skrive speciale.

Kommenter nyhed