Nyheder om dansk og international svømning

Aftale om yderligere genåbning - svømning må fortsat vente - men hvor længe?

21. maj 2020, AF Thomas Lund

I forbindelse med regeringens yderligere åbning af det danske samfund onsdag aften var der med spænding set frem mod svømningens situation efter positive udtalelser fra flere politiske idrætsordførere.

Ordlyden i den nye aftale i relation til idrætslivet er således: 

Dette indebærer, at alt, der tidligere har været lukket, kan åbne under sundhedsmæssigt forsvarlige retningslinjer, bortset fra følgende:

Indendørs idræts- og foreningsliv, som ikke allerede er omfattet af åbning samt indendørs sports- og fritidsfaciliteter mv. Partierne er enige om, at disse aktiviteter, gennemgås af sundhedsmyndighederne med henblik på, at partierne forud for og i forbindelse med overgangen til fase 3, aftaler en samlet genåbningsplan for disse aktiviteter. 

Selvom der ikke specifikt er blevet åbnet for svømmehallerne i denne aftale, så må vi håbe at ovenstående også indbefatter svømning. Det er i hvert fald det som der er blevet arbejdet på fra dansk svømmeunion og DIFs side. Hvis det er tilfældet kan det vise sig at svømning rent faktisk er rykket fra fase 4 til fase 3 og så har arbejdet båret frugt. Det vil gøre en kæmpe forskel for dansk svømning hvis aktiviteterne kan genoptages fra omkring 8 juni frem for starten af august. 

Vi er forhåbentlig klogere de næste dage og i ugerne op til fase 3 d.08.06. 

Du kan selv dømme ved at læse hele aftalen ved at følge linket nedenfor. 

Kommenter nyhed