Nyheder om dansk og international svømning

7.dagens finaler ved VM

27. juli 2019, AF Thomas Lund

På grund af mangel på skribenter kommer her noget forsinket, resultaterne fra eftermiddagens 3 danske starter ved VM på langbane. 

 

Første dansker i vandet var Jeanette Ottesen i Danmarks første finale ved dette VM. Jeanette bliver nummer 7 i finalen og forbedrer sin "comeback" personlige rekord med 3/10 sekund til 25.76 og leverer som så ofte før i sin karriere sit bedste resultat når det er vigtigst at levere det.

Tiden er relativt tæt på Jeanettes danske rekord på 25.24 og hvis vi tillader os at kloge os lidt uden at have mulighed for at måle det, ser det ud til at Jeanette endnu ikke har samme afslappethed i sin svømning som før sin pause hvilket ser ud til at koste på de sidste 15m af 50 meteren - der er derfor god grund til at tro på at Jeanette kan nå tilbage på sit absolut bedste niveau når hun får svømmet lidt flere stævner og bliver komfortabel med det igen.

Tiden er Jeanettes 29 hurtigste, hvilket ikke lyder af noget særligt, men det er det når man tager i betragtning af at vi har med en svømmer at gøre der er meget tæt på at have svømmet under 26 sekunder på 50 butterfly på langbane 50 gange i sin karriere. Sarah Sjöström vinder i øvrigt løbet i 25.02, mens Jeanettes danske rekord havde rakt til sølv - man kan kun håbe at Jeanettes comeback rækker i hvert fald et år længere end OL i Tokyo for VM om 2 år kunne blive rigtig spændende når nu der ikke er 50 fly på det olympiske program. 

 

Næste svømmer i vandet var Pernille Blume i 50 fri semifinalen. Her svømmer Pernille sig sikkert videre med 3.bedste tid i tiden 24.14, efter Sarah Sjöström (24.05) og Cate Campbell (24.09).

Skal vi nørde lidt i statistikken for den tid så er det Pernilles 11.hurtigste 50 fri nogensinde hvor hendes danske rekord lyder på 23.75 som hun satte ved forrige sommers EM i Glasgow. Den blev sat i finalen mens Pernille svømmede 23.85 i semfinalen ved EM. I semfinalen ved de olympiske lege svømmer Pernille 24.23 mens det som mange nok husker blev til guld i OL finalen i 24.07. Ved forrige VM i Budapest i 2017 svømmer Pernille 24.05 i semifinalen og 24.00 i finalen, hvor hun bliver nummer 4.

Pernille har således svømmet sin hurtigste tid i finalen ved samtlige store mesterskaber fra og med gennebruddet ved OL i Rio - lad os satse på at hun gør det igen i morgen når der er finale på 50 fri. Finalen svømmes klokken 13.47 dansk tid og kan ses på TV2 sport. 

 

Aftenens sidste deltager var Julie Kepp Jensen der svømmede i den anden semifinale på 50 fri. Julie leverer et flot løb og bliver nummer 13 i ny personlig rekord med 24.89. Julies personlige rekord lød på 24.97 som blev sat (2 gange) ved danish open 2018. Fina A-kravtiden til de olympiske lege lyder på 24.77. Julie skal måske også til at se frem mod 8.pladsen ved VM som gik på 24.46 da Julie for alvor banker på til at få sit gennembrud på langbane og svømme sig ind i finalerne - til at starte med kan hun finde motivation i at hun var 7.hurtigste europæer i semifinalerne og at en finale til EM må være et næste skridt på vejen. Ved forrige EM var Julie da også blot 3/100 fra at nå finalen - ved den lejlighed svømmede hun 25.07. 

 

I morgen tidlig (i nat) svømmer et dansk hold 4x100 HM. Ud fra formkurven gætter vi på at holdet består af Mie Ø Nielsen - Matilde Schrøder - Jeanette Ottesen og Julie Kepp Jensen - men vi ved det ikke. Det er nok på grænsen om man kan forvente at holdet kan svømme sig i finalen - det kan blive tæt men med aftenens finaleafsnit har de danske svømmere fundet momentum. Det må som minimum være muligt for holdet at kæmpe om en OL kvalifikation som kræver en plads iblandt de 12 bedste hold. 

I morgen eftermiddag kan vi glæde os til Alexander Aslak Nørgaard på 1500 fri - den forventes at starte klokken 13.17 og Pernille Blume på 50 fri der som nævnt forventes skudt igang klokken 13.47. Ud over medaljer kan man ved VM opnå en såkaldt forhåndsnominering til de olympiske lege ved at slutte i top 5 i finalen i en olympisk disciplin.

Kommenter nyhed