Nyheder om dansk og international svømning

4.dagen ved EKM blev rekordenes dag

8. december 2019, AF Thomas Lund

4.dagen ved EM på kortbane blev uden danske medaljer, men til gengæld med en stribe rekorder. 

Julie Kepp Jensen forbedrede den nordiske rekord på 50 ryg til 26.31. Mie Ø. Nielsen var indehaver af den tidligere på 26.39. Julie lavede tiden i semifinalen på 50 ryg og svømmede sig sikkert videre til finalen hvor tiden dog blev en smule langsommere og derfor endte Julie på 7.pladsen i et meget tæt felt. 

Tobias Bjerg var kvalificeret til finalen på 100 bryst og havde allerede forbedret sin egen danske rekord for at nå frem til finalen. Den fik dog endnu et tryk i finalen hvor Tobias nu er den første og eneste dansker under både 58 og 57 sekunder da han landede på imponerende 56.98. Tobias blev nummer 7 i finalen. Ligesom i både indledende og semifinale så havde Tobias svømmefarten i overfladen men så ud til at blive direkte sat på kraften på afsættene fra væggen. Det kan man selvfølgelig arbejde med, men nu handler denne sæson vel nok primært om de olympiske lege og der bliver det spændende at følge når Tobias har farten i overfladen og kun skal lave et afsæt fra vending.

Mathias Rysgaard satte dansk rekord på 100 fri i formiddagens indledende heats på 100 fri hvor han slettede Jacob Andkjærs rekord på 47.44 så den nye rekord lyder på 47.37. 

Debutanten Rasmus Nickelsen havde en god lørdag med DJR både i indledende 23.01 og igen i semifinalen på 50 fly hvor det blev til første gang under 23 med 22.98. 

Emilie Beckmann svømmede sig stensikkert videre til finalen på 100 fly med 56.75. Emilies pr. lyder så hurtig som 56.22 - kan hun ramme den i aften vil det med meget stor sandsynlig række til en medalje, men måske mindre også kan gøre det. Spændende bliver det i hvert fald søndag aften. 

Em kan fortsat streames live her 

Det kan endvidere følges på tv2sport samt tv2 play. 

Der er også på sidstedagen indledende kl. 10.30 og finaler kl. 18. 

Kommenter nyhed