Nyheder om dansk og international svømning

1.dagen ved EM på kortbane i Glasgow

4. december 2019, AF Thomas Lund

EM på kortbane er sat i gang denne onsdag hvor Tobias Bjerg bragede ind i stævnet med en stor dansk og nordisk rekord. Herudover er det danske hold kommet godt fra start og har vist lovende takter for de kommende 4 dages kortbanesvømning. 

Tobias B. Bjerg satte i indledende heats dansk og nordisk rekord på 50m bryst med 26.14, hvilket rakte til en 2.plads i indledende, hvorefter at Tobias i aftenens semifinaler endte lige uden for finalen på den utaknemmelige 9.plads i en lidt langsommere tid da starten glippede i forhold til morgenens rekordløb. 

I kvindernes tilsvarende løb svømmede Mathilde Schröder sig videre til aftenens semifinaler hvor hun slutter på en 10.plads i ny personlig rekord (30.41) 

Clara Rybak Andersen forbedrede den danske juniorrekord til 31.40 - Clara, der normalt er kendt for de lidt længere distancer, slår Thea Blomsterbergs rekord og dermed en flot start på stævnet for pigen fra Gentofte. Thea Blomsterberg selv, der siden er blevet seniorsvømmer, deltog også på 50 bryst med et resultat lige over sin personlige rekord. 

Mikkel Gadgaard forbedrede sin personlige rekord på 400 fri til 3.43.75 - en tid der rakte til en 16.plads - godt 2 sekunder fra en a-finale. 

Victoria Bierre svømmede sig videre til semifinalerne på 100 ryg hvor det blev en tid lige over hendes pr fra november 2016. 

Det danske herrehold på 4x50 fri var uden Tobias Bjerg og derfor så det lidt svært ud ift rekorder og medaljer, men det forhindrede ikke Mathias Rysgaard i at lave den næsthurtigste tid nogensinde af en dansker med flyvende start, 20.91 blev det for Hørsholm svømmeren. Hurtigste split skulle tilhøre Jakob Andkjær med 20.86. 

I morgen fortsætter stævnet med indledende kl. 10.30 på tv2 play eller via livestream her

Kommenter nyhed