Nyheder om dansk og international svømning

Ærgerlig afslutning på dansk VM Junior

25. august 2019, AF Jon Langberg

Sidstedagen af VM Junior i Budapest, Ungarn, bød på 200 bryst, hvor begge de danske deltagere var i aktion. Desværre blev det til to ærgerlige placeringer som nr. 9 og 10 i indledende, hvilket betød at indledende blev endestationen for begge piger, der dermed er færdige med mesterskaberne.

Clara Rybak-Andersen svømmede et flot løb, hvor hun med 2.28.78 forbedrede sin personlige rekord med 0.90 sekund, men endte på en 10. plads - sølle 0.35 sekund fra en plads i finalen.

Thea Blomsterberg svømmede en smule hurtigere med 2.28.70, og var således kun 0.27 sekund fra en finaleplads. Thea svømmede til EM Langbane sidst år 2.25.98 - en tid der i dag havde sendt hende direkte i finalen, og i finalen havde været inden for et sekund af en medalje.

Ærgerligt for de to danske piger, at VM Junior af hensyn til længden på stævnet, har valgt ikke at have semifinaler på 200 meter løbene - ellers havde begge piger været stensikkert videre.

For Thea satte VM Junior punktum for juniortiden, mens Clara har et år tilbage som junior. Da VM Junior kun afvikles hvert andet år, må Clara dog nøjes med EM Junior næste år.

Kommenter nyhed