Nyheder om dansk og international svømning

Thomas Lund ansat som elitetræner i Lyngby

4. juli 2017, AF Jon Langberg

Lyngby Svømmeklub har netop offentliggjort at man har ansat Thomas Lund som ny elitetræner i klubben. Læs meget mere i nedenstående pressemeddelelse:

Pressemeddelelse fra Lyngby Svømmeklub

Det er med stolthed at Lyngby Svømmeklub i dag kan offentliggøre navnet på klubbens nye elitetræner pr. 1. august.

”Vi er overbeviste om at Thomas Lund er den rigtige person til at bringe vores talentfulde svømmere videre og løfte dem til det næste endnu højere niveau. Thomas har såvel de faglige som menneskelige egenskaber, som vi har ledt efter og vi er sikre på at Thomas vil føle sig tilpas i klubben og bidrage til samarbejdet i hele klubben omkring talentudvikling” siger Jacob Broch fra Lyngby Svømmeklubs bestyrelse.

Thomas Lund er 37 år og bor i Glostrup med sin kæreste og deres 3 børn.

Ved siden af svømningen har Thomas bl.a. en civil uddannelse som Cand. Soc i virksomhedsledelse med speciale i ledelse af viden.

Thomas er et kendt ansigt i den danske svømmeverden og har været det i mange år. Thomas kan skrive svømmetræner på sit CV helt tilbage til 1996.

I den seneste sæson har Thomas haft flere indgangsvinkler til svømningen: Han har været træner i Roskilde, konsulent for VAT CPH´s elitehold og personlig træner.

”Jeg glæder mig meget til at starte i Lyngby Svømmeklub og begynde samarbejdet med trænere, svømmere, forældre og ledelse. Det er en klub, som jeg har et godt kendskab til. Der er et stort potentiale i klubben, både på den korte og længere bane. Jeg er overbevist om, at det kompetente trænerteam kan bidrage positivt til at indfri potentialet og jeg glæder mig til at blive en del af det i de kommende år” fortæller Thomas Lund.

Thomas har været elitetræner i Gladsaxe fra 2013-2016 og før det cheftræner i A6 fra 2010-13.

Thomas har tidligere været ansat i Lyngby i en kort periode i 2000, hvor han var ansat som ”den røde tråd” i talentudviklingen under eliteniveauet. Nu gælder det så hele klubben.

Thomas har en stor viden om dansk svømning dels via sine mange år som træner og dels via hans andre interesser i svømmemiljøet. Han er en af de to personer bag den anerkendte hjemmeside om dansk og international svømning, swimnews.dk. Nogen kender måske hans stemme fra Eurosport, hvor han har været kommentator ved EM i svømning i 2016 – næste gang ved VM på langbane i Budapest fra den 14. –30. juli er Thomas ekspertkommentator..

Thomas starter således i Lyngby med masser af friske impulser fra den absolutte svømmeelite, hvilket vi ser meget frem til i Lyngby Svømmeklub.

Thomas Lund afløser Rasmus Vilsgaard Kristensen, der efter godt 2 sæsoner i Lyngby skifter til en stilling som junioransvarlig i Hovedstadens Svømmeklub.

Rasmus’ sidste opgave for Lyngby bliver DM på langbane fra den 6. – 9. juli i Bellahøj.

Lyngby Svømmeklub vil gerne benytte lejligheden til at takke Rasmus for hans indsats i klubben og ønske ham held og lykke i hans nye stilling.

Bestyrelsen
Lyngby Svømmeklub

Kommenter nyhed