Nyheder om dansk og international svømning

Rasmus Vilsgaard ny juniortræner i Hovedstadens Svømmeklub

1. juni 2017, AF Jon Langberg

Rasmus Vilsgaard er netop blevet præsenteret som ny juniortræner i Hovedstadens Svømmeklub. Rasmus kommer fra et job som elitetræner i Lyngby Svømmeklub. Du kan læse meget mere i nedenstående skrivelse fra Hovedstadens Svømmeklub:

Rasmus Vilsgaard ansat som ny juniortræner

Det er en erfaren træner med stærke resultater i bagagen, som Hovedstadens Svømmeklub har ansat i den nyoprettede stilling som juniortræner for klubbens juniorhold. Klubbens mål med etableringen af juniorholdet er, at vi i løbet af 2-3 år konstant har svømmere kvalificeret til EM for juniorer og, at klubben bliver i stand til at levere svømmere på et europæisk top 8 niveau.

Hovedstadens Svømmeklub har i øjeblikket et af landets mest lovende talentudviklingsmiljøer, som klubben er meget bevidst om kræver tilpasning af trænerteam og hold. Med Rasmus i trænerteamet og etableringen af juniorholdet markerer Hovedstadens Svømmeklub en vigtig milepæl og er et stort skridt nærmere indfrielsen af målsætningen om juniorsvømning på europæisk topniveau. Rasmus har i de sidste to sæsoner i Lyngby Svømmeklub haft seks EJM kvalifikationer, én EYOF kvalifikation og syv NJM kvalifikationer. Af resultater med sine svømmere har Rasmus bl.a. opnået til en individuel EM junior semifinale og en EM junior guld i 4 x 100 m fri holdkap.

Kommende cheftræner i Hovedstadens Svømmeklub Olaf Wildeboer er glad for, at Rasmus har valgt at fortsætte trænerkarrieren i HSK: Jeg er rigtig tilfreds med, at Rasmus er blevet ansat. Med hans viden og erfaring er der ingen tvivl om, at han er det helt rette match for klubben, for de unge svømmere i klubben og især for det nyoprettede juniorhold. Han kommer til at sikre, at vi når det næste niveau, samt, at vi får udviklet os yderligere som professionelt trænerteam.

Klubdirektør Lars Sørensen siger om ansættelsen: Med Rasmus, der trods sin unge alder, har været træner i 15 år i flere store klubber, får vi helt sikkert sat gang i den internationale juniorsvømning i Hovedstaden Svømmeklub. Rasmus har leveret på det niveau, hvor vi har ambitioner om at være. Det giver os en god sikkerhed for, at vi kommer til at indfri målet.

Rasmus siger selv om sin ansættelse: Jeg glæder mig til at udvikle mig sammen med klubben og resten af det ambitiøse og kompetente trænerteam der findes i HSK allerede. Som træner ser jeg frem til at blive en del af et dynamisk team med god videndeling.

Rasmus siger videre: Min første opgave bliver at lære svømmerne på det nye juniorhold at kende for derefter at få skabt en holdidentitet, som bygger videre på det gode fundament, som allerede er blevet skabt på Årgang 1 og 2. 

Rasmus karakteriserer sig selv som træner på denne måde:

Vi skal være engagerede, stræbsomme og sikre en god kvalitet i alle stilarter og yderligere turde være ambitiøse både indad og udadtil, når vi opstiller vores mål. Jeg er sikker på at juniorholdet i HSK bliver et sted, hvor den enkelte svømmer kan udvikle sig rigtigt godt i et langsigtet perspektiv og således er et rigtigt interessant tilbud for de HSK-svømmere, der starter på holdet efter sommerferien og som kommer til i fremtiden fra klubbens talentpipeline.

Rasmus Vilsgaard starter ved sæsonstart som klubbens nye juniortræner. Rasmus kommer fra en stilling som elitetræner i Lyngby Svømmeklub, er uddannet via trænerakademiet i Aalborg og lige nu i gang med kandidatdelen af idrætsstudiet. Herudover har Rasmus både EJM-medaljer og finaler på CV'et.

Kommenter nyhed