Nyheder om dansk og international svømning

Per Holmquist til Køge Svømmeklub

8. maj 2017, AF Lasse K. Hansen

Køge Svømmeklub har netop offentliggjort at de har ansat toptræneren Per Holmquist.

Læs pressemeddelsen nedenfor:

International top-træner til Køge Svømmeklub:

Køge Svømmeklub har ansat Per Holmquist til fra d. 1. august at varetage træningen af de bedste svømmere og være den gennemgående sportslige ansvarlige for konkurrencesvømningen i Køge Svømmeklub.

Per Holmquist har været træner på fuldtid siden 1985 i både USA, Sverige og Danmark, hvor han har været ansvarlig træner for adskillige internationale topsvømmere. Den nok mest kendte svømmer som Per har trænet, er Jeanette Ottesen, – der senest ved OL i Rio vandt bronze i 4x100 holdmedley.

”Med en baggrund som træner på olympisk niveau og en god solid erfaring i at bygge talentmiljøer og klubber op, er vi sikre på, at KSK har fået den bedst mulige løsning fremadrettet – både organisatorisk og sportsligt. KSK har netop i profilen vi søger, lagt stor vægt på, at det vi har brug for nu, er en træner som tænker langsigtet og sætte fokus på udvikling af vores egne trænere og ikke mindst den enkelte svømmer. Per besidder alle de faglige og menneskelige egenskaber, vi har ledt efter i ansættelsesudvalget.” udtaler klubchef Jan Hansen”.

Per Holmquist kommer fra en stilling i VAT Copenhagen, hvor han har arbejdet de sidste 4 år og før dette var han træner i KVIK i en årrække. I Sverige har Per ført både RAN Malmø og Trelleborg frem fra næsten ingenting, til at være en top 3 klub på alle niveauer i Sverige. Ved siden af trænerjobbet har Per også i flere år været underviser på træneruddannelsen i Sverige.

”Køge Svømmeklub har det helt rigtige organisatoriske setup og har samtidig en talentfuld ung trup suppleret med nogle gode seniorsvømmere som jeg forventer mig meget af. Jeg har det sidste år fundet ud af, at intenst arbejde med mennesker der brænder for svømning og være i en klub med både en høj og realistisk målsætning er det vigtigste for mig – og det kan jeg få i Køge. Jeg glæder mig meget til mit nye job og er sikker på Køge Svømmeklub på ganske få år vil have opnået den overordnede målsætning om at være et af de årgangs og juniormiljøer i landet, suppleret med enkelte top seniorsvømmere ” udtaler den nye cheftræner.

Det er således med stor spænding og store forventninger til fremtiden, KSK ser frem mod et godt og frugtbart samarbejde.

Med venlig hilsen
Jan Hansen
Klubchef – Køge Svømmeklub 
jan@ksk.dk - Mobil 27 57 46 07 - www.ksk.dk

Kommenter nyhed