Nyheder om dansk og international svømning

Olympiske Lege 2016 - Dag 7 - Finaler

13. august 2016, AF Jon Langberg

Velkommen til vores dækning af de Olympiske Lege i Rio 2016. Hvis du leder efter informationer, resultater, startlister osv., kan det hele findes på vores OL side - du finder den ved at trykke her, eller på OL ringene i højre side. Hvis du vil se hvordan du bedst følger med på TV, eller hvornår de forskellige danskere er i aktion, kan du finde det hele i vores OL program.

Det næstsidste finaleafsnit byder på tre danskere i aktion. Første dansker er den seneste danske medaljetager ved OL i svømmekonkurrencerne, Lotte Friis, der skal i aktion på sit primære løb 800 fri - det løb hvor hun tog en bronzemedalje i 2008. Senere skal vi se Pernille Blume og Jeanette Ottesen i semifinalerne på 50 fri, hvor Pernille kvalificerede sig i hurtigste tid fra morgenens indledende afsnit i en ny dansk rekord!

Med internationale briller skal vi desuden have fundet en vinder på 200 ryg damer, den altid interessante 50 fri for herrer og ikke mindst 100 fly, hvor Michael Phelps forsøger at hive endnu en guldmedalje hjem til hans imponerende samling, og for anden gang vinde et løb ved fire olympiske lege i træk. Han må dog forventes at blive presset hele vejen af specielt Joseph Schooling, der har gang i et fantastisk mesterskab, og svømmede så hurtigt som 50.83 i semifinalen.

200 Ryg - Damer - Finale
1. Maya DiRado USA 2.05.99
2. Katinka Hosszu Ungarn 2.06.05
3. Hilary Caldwell Canada 2.06.54

Fantastisk start på afsnittet med en sindssyg spændende afslutning. Katinka Hosszu fløj afsted og lignede en overlegen vinder hele vejen til 150 meter. Hosszu gik dog tydeligt småkold de sidste meter, hvor Maya DiRado kom flyvende og lige præcis vandt løbet med et indslag der sad lige i skabet i modsætning til Hosszu, der tog et tag for meget.

På tredjepladsen holdte canadiske Hilary Caldwell russeren Daria Ustinova bag sig, og vandt bronzen med en margen på 0.35 sekund.

100 Fly - Herrer - Finale
1. Joseph Schooling Singapore 50.39 - Olympisk Rekord
2. Michael Phelps

Chad Le Clos

Laszlo Cseh
USA

Sydafrika

Ungarn
51.14

Vanvittigt imponerende løb af Joseph Schooling, der med 50.39 sænker den olympiske rekord og tager en fuldstændig overlegen sejr over et ellers skaprt felt. Lige så imponerende er det at hele tre svømmere deler sølvmedaljerne - her i blandt Michael Phelps, der vinder sin olmypiske medalje nummer 27!

Schooling, der bor og træner i USA, vinder den første olympiske guldmedalje nogensinde til Singapore.

På femtepladsen efter de tre sølvvindere ender Zhuhao Li med 51.26.

800 Fri - Damer - Finale
1. Katie Ledecky USA 8.04.79 - Verdensrekord
2. Jazz Carlin Storbritannien 8.16.17
3. Boglarka Kapas Ungarn 8.16.37
7. Lotte Friis Danmark 8.24.50

Som sædvanligt med Katie Ledecky i vandet på en 800 fri var der ingen tvivl om vinderen på noget tidspunkt. Ledecky flyver fra hele feltet på de første 25 meter, og svømmer en fuldstændig overlegen sejr hjem. Hun sænker sin egen verdensrekord med 1.89 sekunder, vinder med en margen på 11.38 sekunder, og tager sin fjerde guldmedalje ved disse lege!

Jazz Carlin og Boglarka Kapas havde en spændende kamp om sølvmedaljen - en kamp som Carlin vinder ved en flot slutspurt på den andensidste bane. Belmonte ender på fjerdepladsen - 2.18 sekunder fra podiet.

Lotte Friis endte med 8.24.50 på en skuffende 7. plads, 8.13 sekunder fra det podie hun var en del af ved de Olympiske Lege i Beijing 2008.

50 Fri - Herrer - Finale
1. Anthony Ervin USA 21.40
2. Florent Manaudou Frankrig 21.41
3. Nathan Adrian USA 21.49

Fantastisk løb af 35 årige Anthony Ervin, der vinder løbet igen 16 år efter at han gjorde det første gang ved OL i Sydney! Ervin svømmer et perfekt løb, og slår lige præcis den kæmpe forhåndsfavorit Florent Manaudou med 0.01 sekund, og bliver den ældste mandlige OL guldmedaljevinder nogensinde.

Nathan Adrian tog en sikker bronzemedalje foran Ben Proud, med en margen på 0.19 sekund.

50 Fri - Damer - Semifinaler
Hurtigst videre Pernille Blume Danmark 24.28
Sidst videre Aliaksandra Herasimenia Hviderusland 24.53
11. Jeanette Ottesen Danmark 24.62

Pernille Blume svømmer endnu et imponerende løb, og kvalificerer sig til sin første olympiske finale i hurtigste tid - kun 0.05 sekund fra den danske rekord hun satte i det indledende løb i morges. Pernille var en smule langsommere på den første halvdel af løbet end hun plejer, men kom rigtig flot hjem på den sidste halvdel af løbet.

Der var nok ikke nogen der havde tænkt på Pernille Blume som en oplagt medaljekandidat inden OL startede, men hvis hun kan holde det stabile høje niveau hun har holdt i dag, er det ikke umuligt at hun kan svømme med om en medalje i morgen. Hun skal op imod fire piger som har svømmet hurtigere end hende tidligere - men tre af dem floppede gevaldigt på den dobbelte distance, og man kan jo håbe på at de gør det samme i morgen.

Med videre er Etiene Medeiros, Simone Manuel, Francesca Halsall, Ranomi Kromowidjojo og de to Campbell søstre. Jeanette Ottesen endte med 24.62 på en 11. plads, og er således ikke med videre. Godt for Pernilles chancer, var Sarah Sjöström en skygge af sig selv, og kom med 24.69 heller ikke med videre.

Således slut på syvendedagens finaleafsnit. Vi er klar igen natten til søndag kl. 3.00 dansk tid, hvor det sidste finaleafsnit ved disse olympiske lege bliver skudt i gang!

Husk at du under hele OL kan følge med her på siden, hvor vi bringer resultater og historier løbende. Hvis du sørger for at "synes godt om" vores facebook side, går du ikke glip af nyhederne, og kan være med i den daglige konkurrence om forskellige produkter fra Startspring.dk.

 

Kommenter nyhed