Nyheder om dansk og international svømning

Olympiske Lege 2016 - Dag 6 - Indledende

11. august 2016, AF Jon Langberg

Velkommen til vores dækning af de Olympiske Lege i Rio 2016. Hvis du leder efter informationer, resultater, startlister osv., kan det hele findes på vores OL side - du finder den ved at trykke her, eller på OL ringene i højre side. Hvis du vil se hvordan du bedst følger med på TV, eller hvornår de forskellige danskere er i aktion, kan du finde det hele i vores OL program.

Så er vi klar til sjettedagens indledende afsnit, det næstsidste til disse Olympiske Lege. Vi har kun en enkelt dansker i aktion her til morgen, når Lotte Friis skal forsøge at kvalificere sig til finalen i hendes primære løb - det løb som hun vandt bronze i ved OL i Beijing 2008.

Derudover skal vi have fundet semifinaledeltagerne til både 50 fri herrer, 200 ryg damer og 100 fly herrer - sidstnævnte bliver sidste gang vi skal se Michael Phelps i et indledende løb ved et OL.

50 Fri - Herrer
Hurtigst videre Andrii Govorov Ukraine 21.49
Sidst videre Norbert Trandafir Rumænien 22.10

Stort set alle favoritterne er med videre - inklusiv Nathan Adrian, Anthony Ervin, Florent Manaudou, Cameron McEvoy, Vladimir Morozov og Ben Proud.

Til gengæld nåede hverken Fred Bousquet, tidligere verdensmester på distancen, og Georg Bovell, tidligere bronzemedaljevinder ved VM på distancen, ikke med videre. De endte på henholdsvis 25. og 27. pladsen, med 22.27 og 22.30.

800 Fri - Damer
Hurtigst videre Katie Ledecky USA 8.12.86 - Olympisk Rekord
5. Lotte Friis Danmark 8.22.54
Sidst videre Mireia Belmonte Garcia Spanien 8.25.55

Hurtigst videre er ikke overraskende Katie Ledecky, der svømmede 1.24 sekund under Rebecca Adlingtons olympiske rekord. Med videre er udover ovenstående Boglarka Kapas, Jazz Carlin, Leah Smith, Jessica Ashwood og Sarah Kohler.

Det lykkedes ikke for Lauren Boyle, der ellers har flere VM medaljer på distancen på cv'et, at komme med videre. Hun endte på 9. pladsen - kun 0.29 sekund fra Belmonte.

Lotte Friis svømmer sig sikkert videre til finalen med 8.22.54, og var storsmilende efter løbet. Det bliver spændende at se om hun kan slås med om medaljer natten til lørdag.

100 Fly - Herrer
Hurtigst videre Joseph Schooling Singapore 51.41
Sidst videre Zheng Wen Quah Singapore 52.08

Imponerende tæthed i det indledende løb, med kun 0.67 sekund mellem de to svømmere fra Singapore der tager henholdsvis den første og sidste plads i semifinalerne.

Med videre er alle favoritterne som Laszlo Cseh, Tom Shields, Mehdy Metella, Chad Le Clos, James Guy og ikke mindst den tredobbelte olympiske mester, og verdensrekord indehaver, Michael Phelps - i hvad der bliver hans sidste individuelle løb til et OL.

200 Ryg - Damer
Hurtigst videre Katinka Hosszu Ungarn 2.06.09
Sidst videre Jenny Mensing Tyskland 2.10.68

Eneste lille overraskelse var at Simona Baumrtova, på trods af at være 100 meter specialist, ikke svømmede sig videre til semifinalerne, når niveauet ikke var højere. Da der kun skulle skæres 12 svømmere fra, er alle favoritterne naturligvis med videre uden videre dramatik.

Således slut på det femte indledende afsnit. Vi er klar igen kl. 3.00 dansk tid, hvor finaleafsnittet bliver skudt i gang!

Husk at du under hele OL kan følge med her på siden, hvor vi bringer resultater og historier løbende. Hvis du sørger for at "synes godt om" vores facebook side, går du ikke glip af nyhederne, og kan være med i den daglige konkurrence om forskellige produkter fra Startspring.dk.

 

Kommenter nyhed